2015. április 21., kedd

Csodakenőcs-recept

Korábban már volt szó arról, hogy mennyire fontos, hogy faggyú legyen nálunk a hosszabb utakon. Akkor említettem, hogy a faggyúval kapcsolatban egy végtelenül egyszerű receptet közre fogunk adni. Úgy volt, hogy ezt Gyuri írja meg majd, ám a hétvégén volt egy balesetem és egy kicsit megégettem a kezemet, így megcsináltam a kencét, ha meg már elkészült, akkor közre is adom.
Nemmásról van itt szó, mint a körömvirág-kenőcsről. Amit a faggyú nedvesítő, bőrápoló hatása és a körömvirág gyulladáscsökkentő hatása miatt bátran lehet használni égésre, sebekre, kidörzsölt testfelületekre, feltört lábra, vállra, de ajakírnak is.
Maga a recept pedig végtelenül egyszerű:
-kell faggyú
-kell körömvirág
-és össze kell keverni.

A tapasztalat az, hogy a feltört vállat egy éjszaka alatt használhatóvá varázsolja, a kidörzsölt combot úgyszintén. Az égéstől hólyagos kezem nem fáj, miután elkezd felszívódni a kenőcs, valamint gyorsabban is gyógyul.
Mivel jó esetben a gyulladásos betegségek miatt hosszabb utakra mindenki visz magával körömvirágot, illetve vízhatlanítás végett faggyút is, bárhol elkészíthető egyetlen perc alatt is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése